Оръжеен бос е новият собственик на Ски център "Картала" над Благоевград

08 Януари 2019 | 14:50
0 коментара
Бизнес

Оръжейният бизнесмен Сандански Лъчезар Динчев е новият собственик на ски център Картала в Рила планина, съобщава "Струма". 

От настоящия собственик Българо-американската кердитна банка са предадени 92 процента от обекта, в който се включват хотела и кабинката. 

Така приключва сагата с един от най-оспорваните обекти, в които Община Благоевград все още държи 8 процента във вид на апортна вноска. 

Историята на ски центъра започва през 80-те години на миналия век. когато стартира изграждането й. През 2006 година благоевградският бинесмен Илия Ризов става съдружник на общината като собственик на апетитния обект. Бизнесменът тегли банков кредит от над 4 милиона евро. Той получава разрешение за стореж на кабинковия лифт през 2006 година, но още през 2007 г. прокуратурата е сезирана, че строителните разрешения са издадени без ОВОС. Въпреки това през 2008 г. лифтът е пуснат в експлоатация. 

Ризов не успя да обслужва банковите си кредити и банката му взе имота, а ски центърът така и не бе превърнат в туристически център. 

Лъчезар Динчев е бивш изпълнителен директор на голямата оръжейна фирма Армимекс. 

Добавете Вашия коментар

TOP