Организаторът на приключилия в неделя джаз фест поиска 327 327 лв. от община Благоевград, за да прави есенния „Милениум”

28 Юли 2020 | 23:24
0 коментара
Общество

Фирма “Бългериън лайф мюзик” на столичния промоутър Алекси Колев, която срещу близо 74 хил. лв. проведе през уикенда в Благоевград джаз фест, кандидатства и за обществената поръчка за големия есенен фестивал „Милениум”, на който кметът Томов очаква да дойдат 10 000 зрители. Прогнозната стойност на поръчката е 333 333.33 лв. без ДДС, а освен фирмата на Колев има само още един кандидат да организира феста –  консорциум „БГ Фест“ ДЗЗД, в който водеща е фирмата на Томчо Икономов, брат на благоевградския композитор Кирил Икономов.

Вчера комисията по организиране на обществената поръчка отвори ценовите оферти на двамата участници и от тях стана ясно, че софиянецът Алекси Колев е предложил цена от 327 327 лв. без ДДС, а офертата на „БГ Фест“ ДЗЗД, подадена от „Музикален център Икономов“ на Т. Икономов, е за 299 999 лв.

Срещу тях организаторът на мероприятието трябва да осигури участието на световноизвестни изпълнители от всички жанрове на музикалното изкуство, да осигури сцена с декори, осветителна и озвучителна техника, подходящо оборудване за гримьорни съгласно изискванията на изпълнителя, денонощна охрана на събитието, самолетни билети на изпълнителите, нощувки, помощен, обслужващ и технически персонал, кетъринг /съгласно изискванията и нуждите на изпълнителите/, цялостна рекламна кампания за събитието, както и поемане на всички отговорности, свързани с реализирането му – защита на авторските права, заплащане на данъци, такси, изваждане на разрешителни и застраховка.

Обособена позиция № 2 се възлага с настоящата обществена поръчка чрез провеждане на открита процедура по реда на ЗОП.

Тепърва екипът на кмета Р. Томов ще трябва да направи равносметка на плюсовете и минусите от приключилия 2-дневен джаз фест. Както и да даде оценка на работата на фирмата организатор и качеството на програмата.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP