ОРАНОВО СЕ СЪБРА НА ВЕЛИКДЕНСКИ КУРБАН КРАЙ ЦЪРКВАТА

29 Април 2019 | 20:37
0 коментара
Култура

При църквата, в която камбана бие и свещеник пее само три пъти в годината, навръх Великден пак се събраха много от Ораново и техни приятели. На младежи предимно, сред които и общинският председател Владимир Христов, е инициативата за курбан за Великден в църквата „Св. Ахрангел Михаил“ в многолюдния квартал „Ораново“ на Симитли. Божият храм в квартала е с отворени врати само за храмов празник- на Архангеловден, на Великден и на Голяма Богородица- на 15-ти август.

Преди три години, за първи път инициативни млади мъже събират пари за агнета, за да се съберат на обща трапеза край църквата за Великден. Преди да се съберат за празник, минават за да почистят двора на църквата. След празника – пак. Плануват миряните и облагородяване на района около църквата. С всяка година и хората стават повече на курбана край църквата, и желаещите да дарят за празника.

7 агнета курбан хапнаха празнуващите Великден край църквата в Ораново. Отец Спас Благослови храната и множеството, събрало се за празника. За Възкресението Христово празнуващите поздрави и общинският кмет Апостол Апостолов. Топлото време, вярата и тържеството по църковния календар доведоха много хора при църквата. Всеки с шарено яйце и много вяра в доброто и чудото на Възкресението.

Добавете Вашия коментар

TOP