Оправдаха кмета на Симитли Апостол Апостолов по дело за ремонт на улици

24 Октомври 2018 | 10:00
2 коментара
Общество

Кметът на Симитли бе оправдан напълно по дело водено срещу него от 7 години  за ремонт на 5 улици.

Казусът е уникален,защото той един път бе оправдан по същото обвинение през 2015 година. Но прокуратурата протестира решението, делото отново продължи  и отново приключи със същото съдебно заключение,че градоначалника е невинен.

Наказателният процес бе образуван заради  ремонт на 5 улици с пари, отпуснати преди 13 години от Постоянната комисия по бедствия и аварии към МС.

Според държавните обвинители, през 2005 година са получени 44 457 лева за рехабилитация на засегнати от наводнения улици в Симитли и селата Полето и Крупник, но реално вложените средства били едва 13 587 лева. Според обвинителния акт Апостолов е превел въпросната сума на столична строителна фирма, която обаче не била асфалтирала въпросните улици.

Експертиза на централната лаборатория към АПИ, която е единствената лицензирана в страната, доказва, че всички ремонти са извършени на 100 процента.

Освен това всички свидетели, разпитани по делото, дори и тези, по чийто жалби е започнало  разследването, с показанията си потвърдиха извършването на ремонтите.

Кметът Апостол Апостолов заяви,че никога не се е притеснявал за делото, но тогава през 2011 година  казуса е използван за политически натиск върху него с цел да се откаже от местните избори и да не участва като кандидат за кмет.

Добавени коментари

Общината публикува:
24 Октомври 2018 | 20:36
Дано си плаща добре на адвоката, че иначе отдавна да е на друго място. Забравиха се тези кметове на герб от региона. Благоевград, Симитли, Разлог , Банско.... Няма да стигнат килиите в държавата след като гробарите слязат от властта, а това ще се случи много скоро!!!!!!
Ха Ха публикува:
24 Октомври 2018 | 20:26
"чист", като сълза. Ценко Чоков от Симитли.Едно благодаря на "свидетелите", поне до Гърция ги изпрати на почивка, ако не до там където е синчето в момента!!!

Добавете Вашия коментар

TOP