ОПАСНОСТТА НЕ Е ОТМИНАЛА! Вътрешният министър: Пожарът край Кресна не е локализиран, ако се наложи, отново викам хеликоптерите

25 Август 2017 | 19:46
0 коментара
Общество

Променя се фронтът на пожара край Кресна. Няма проблеми в тунела и в пътникопотока. Ако се наложи, утре отново ще помагат вертолети. Това заяви на извънреден брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев от мястото на големия пожар в Кресненското дефиле.

„Най-тежко е положението в село Влахи. В погасяването на пламъците участват между 500 и 600 пожарникари. Няма нужда от помощ Министерствата на здравеопазването и отбраната. Няма наранени и опасност за населението“, допълни Валентин Радев.

Той призова гражданите да избегнат пътуванията към мястото на пожара, за да не пречат за неговото пълно локализиране. Комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ добави, че дейностите по погасяването на пожара са продължили през целия ден, съобщава Канал3.

„Пламъците все още не са напълно локализирани. В село Влахи гори борова гора. Работиха два хеликоптера. Унищожени са близо 10 000 декара“, каза комисар Тошко Бързилов. Пътната обстановка в района на пожара се осъществява нормално, няма задимяване в частта на Е-79 към Кулата.

Тежката техника остава на място.

Добавете Вашия коментар

TOP