Онкологията в Благоевград стартира кампания по набиране на средства за нов апарат за лечение на кожен рак

23 Юни 2018 | 11:07
0 коментара
Общество

Онкологичната болница в Благоевград стратира кампания по набиране на средства за нов апарат за лечение на кожен рак. 

Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” ЕООД, Благоевград обслужва пациенти с онкологични заболявания от Благоевградска, Кюстендилска и Пернишка области.

За лечението на пациенти с кожен рак, болницата има нужда от закупването на  комбиниран апарат за дълбока и повърхностна Rо терапия. Наличната апаратура е морално остаряла и дефектирана. По тази причина се налага да изпращаме пациентите си, повече от 500 души, в болници в София. 

Това са хора на по 70-80 годишна възраст, които освен пътуване трябва и да престояват, в рамките на цял месец, в столицата, за да проведат правилно своето лечение. В много случаи тези пациенти изпитват затруднения, в това число и финансови, за да си позволят едно такова разкарване.

Молбата ни към Вас е да ни подкрепите финансово за закупуване на нова апаратура за дълбока и повърхностна Rо терапия, което не е по силите на лечебното заведение, апелират от лечебницата.

Необходимата сума е в размер на 800 000 лв.

Банковата сметка на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД, Благоевград е:

BG11SOMB91301013959201, Общинска банка.

Колективът на болницата, изказва предварително признателност към всички, които ще се включат в тази благородна кампания.

Добавете Вашия коментар

TOP