Окръжен съд Благоевград остави в ареста 18 - годишния Георги, окървавил Петрич

23 Август 2018 | 15:50
0 коментара
Общество

Окръжен съд – Благоевград остави в ареста за постоянно 18-годишния Георги Попстоянов, син на бивш началник в МВР, предизвикал катастрофа в Петрич с трима пострадали

Ден след инцидента,  районният съд в Петрич наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 18-годишния младеж. Според адвоката на обвиняемия тежката мярка е била наложена, тъй като има голям обществен интерес към инцидента.

 Днес защитата обжалва в Благоевград наложената мярка от съда в Петрич с искане за по-лека, но това така и не се случи.

Припомняме, че в нощта на 15 срещу 16 август на улица „Цар Борис II” в Петрич възникна тежък пътен инцидент предизвикан от 18 – годишния Георги блъснал трима души на тротоар, намиращ се на улицата

Сигналът бе подаден около 00.25 часа.

В следствие на пътнотранспортното произшествие, предизвикано от 18-годишния младеж двама от ранените бях с опасност за живота.

От полицейските служители е установено, че водачът на моторното превозно средство е шофирал с несъобразена с пътните условия скорост, при която е изгубил контрол над управлението на автомобила, излизал в дясно от пътя, качил се е на тротоара и блъснал намиращите се на него трима младежи.

Инцидентът предизвика недоволство в Петрич, като непосредствено след него бяха организирани и протести. Вчера трябваше да се проведе пореден такъв, но местните го отложиха за след гледането на делото.

Добавете Вашия коментар

TOP