Окончателно! Съдът остави в ареста шефа на КАТ Данаил Стоицов!

05 Юни 2018 | 15:52
3 коментара
Криминално

Софийският апелативен съд остави в ареста шефа на КАТ Данаил Стоицов и потвърди паричната гаранция от 7000 лв. на неговия помагач Бойко Шарков, който е собственик на пункт за регистрация. 

Kaкто писахме, шефът на КАТ бе задържан след зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата. Срещу Стоицов са повдигнати три обвинения. Първото е за незконно притежаване на оръжие и патрони, второ – престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за  регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. Третото престъпление е по служба за това, че на 4 май тази година си превишил правата,  като осигурил конвой на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле без за това да е уведомен Областно пътно управление, като по този начин е спестено плащането на пътна такса.

Вторият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на коли. Той е подведен под наказателна отговорност, че помагал шефа на КАТ и го улеснил да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Прокуратурата повдигна обвинение и на емблематичният експолицай Николай Доганджийски "Колевеца". Той бе приет в отделение по кардиология на МБАЛ-Благоеград след задържане за 24 часа в ареста на полицията на Областния център. След като бе изписан от болничното заведение Окръжен съд Благоевград му определи мярка парична гаранция от 7000 лв.  

Както Pirinsko.com съобщи, на 22 май в КАТ „Пътна полиция“ - Благоевград се проведе специализираната акция на сектор „Вътрешна сигурност“ към МВР и НСлС.

В Благоевград пристигна и зам.-главния прокурор Борислва Сарафов с 16 следователи от Национална следствена служба.

Разпитани бяха над 15 свидетели, които подкрепят обвинителна теза за извършени престъпления по служба и корупционни престъпления”. Обискирани бяха 13 помещения – офиси във фирми, служебни помещения в КАТ и домове, както и 6 автомобила. Иззети са десетки мобилни телефони, компютри и документация.

"Използвани са най-различни оперативно-технически средства за разплитането на престъпната схема по регистрацията на автомобили и по раздаването на специални номера за колите", каза прокурор Борислав Сарафов в Благоевград.

Спрямо Данаил Стоицов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград е повдигнато обвинение за три престъпления.

Добавени коментари

Бравос публикува:
06 Юни 2018 | 07:58
СТОИЦОВ ВЕЧЕ СИ Е КАЗАЛ ПРЕД СЛЕДОВАТЕЛИТЕ ЧЕ Е ИЗПЪЛНЯВАЛ РАЗПОРЕЖДАНЕ НА КЬОСЕВ
До бате Боби от вътрешна публикува:
05 Юни 2018 | 23:54
Кьосев е решил да се предаде, пита дали ако даде показания срещу Хаджиев ще му се размине да е съсед със Стоицов???
EKSTA публикува:
05 Юни 2018 | 22:31
kazal e 4e ke si slaga vajeto tazi mastiq

Добавете Вашия коментар

TOP