"Ожънаха" канабис в двора на къща в Симитли

15 Октомври 2020 | 11:01
0 коментара
Криминално

На 14.10.2020 г., от полицейски служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Благоевград, е извършена проверка на къща в гр. Симитли.

В момент на изрязване на съцветия от клоните на канабисови растения са задържани 45-годишен мъж и две жени на 40 и 68 години от гр. Симитли и 31-годишен от с. Самуилово, общ. Петрич.

В дворно място, прилежащо към къщата са открити засадени три растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 5,3 килограма, а при претърсване на жилището са намерени и иззети: полиетиленов чувал, съдържащ 1,2 килограма канабис, пликче с 2 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, полиетиленов плик, съдържащ около 200 грама сухи съцветия, също реагиращи положително на канабис, положени да се сушат клони със съцветия, реагиращи положително на канабис с общо тегло около 6,1 килограма и електронна везна с остатъци от канабис по нея. В хода на работата по случая е претърсено и жилище в гр. Благоевград, обитавано от 31-годишния от с. Самуилово, като са намерени и иззети около 3,9 грама канабис и електронна везна. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Добавете Вашия коментар

TOP