ОФК "Пирин" започва сезона с 18 футболисти родени в Благоевград

28 Юли 2018 | 10:18
0 коментара
Спорт

ОФК Пирин ще гони победа във всеки мач от първенството на Втора лига. Това заяви старши треньорът на орлетата Петър Златинов на днешната си първа пресконференция.

„Доволен съм от състоянието на отбора, като си давам сметка, че не сме все още на 100% готови, защото влизането във форма е градивен процес. Ще търсим победата в първия мач, както и във всеки последващ. Отборът е почти окомплектован, като имаме малко колебания около първия състав. „ обясни младият специалист.
„Давам си сметка каква отговорност съм поел с идването ми в Пирин. Нямаме поставена цел – да гоним Първа лига веднага и на всяка цена, но едва ли има човек в клуба, който да не мисли за това. Трябва да има обаче толеранс към състезателите. Млад отбор сме, на средна възраст 22-23 години и мисля, че с времето ще се случат нещата така както всички ги желаем.“, допълни още Златинов.
От организационна гледна точка, ситуацията на стадион Христо Ботев няма да е по-различна от тази в Първа лига. Цената на билетите ще бъде 5 лв. за всеки мач. Продължава да важи забраната от полицията за внасяне на пластмасови бутилки с вода, като отново на всеки вход ще се раздават безплатни пластмасови чаши, а чешмите на стадиона ще работят.
Управителят на клуба Венко Попов посочи целта пред отбора, а именно завръщане в Първа лига, но не на всяка цена.

„ Много клубове направиха скъпи селекции и тръгват с голяма кошница да гонят класиране с всякакви средства. Ние ще работим търпеливо и налагане на собствени кадри. От 24 състезатели, 18 са родом от Благоевград. Имам едва трима от София, а останалите са от нашата област. Всички те знаят какво е Пирин и искат да защитават името на клуба.“, обясни Попов.

Двубоят с Добруджа е в понеделник от 18:00 часа на стадион „Христо Ботев“.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP