ОФК "Пирин" победи Монтана с 2:1

26 Февруари 2017 | 17:32
0 коментара
Спорт

Пирин победи като гост Монтана с 2:1 в предпоследната среща от 21-вия кръг на Първа лига. Благоевградчани сътвориха пълен обрат, след като на почивката губеха с 0:1, но през втората част се реабилитираха. Първо Даниел Младенов изравни в 61-та минута, а в самия край ветеранът Иван Цветков сътвори обрата с първото си попадение след завръщането в професионалния футбол. „Орлетата“ надиграха категорично Монтана и можеха да отбележат още, но на два пъти гредата спаси домакините.

Монтана започна по-активно в самото начало и имаше няколко възможности да открие резултата, но без успех. Най-чистата от тях пропиля Стивън Петков в 10-та минута, когато беше оставен сам срещу вратаря след прострелно центриране на Даниел Генов, но ударът му попадна в тялото на Благой Макенджиев.

Юношата на Левски обаче се реабилитира за този пропуск четири минути по-късно. Тогава той пусна с петичка към връхлитащия Генов и бившият играч на "орлетата" след един финт успя да насочи топката в противоположния ъгъл на стража и резултатът беше открит.

След този момент благоевградчани взеха инициативата, но трудно достигаха до голови положение. Все пак „орлетата“ имаха възможност да изравнят малко след попадението на Монтана. Тогава капитанът Юлиан Попев получи топката на около 20 метра от вратата и стреля мощно, но щеше да счупи напречната греда.

Пиринци продължиха да атакуват, но защитата на домакините успяваше да ги удържи.

Румен Сандев, Дани Младенов и Тони Тасев си пробваха късмета, но не бяха точни. А в 32-та минута гол на Стивън Петков за Монтана беше отменен и с право, тъй като нападателят беше поне 3 метра в засада.

В 38-та минута отново Петков имаше шанс да се разпише, но не можа да засече успоредно на голлинията центриране, което беше сътворено отново от Генов, а на него не му стигнаха сантиметри, за да прониже мрежата. Така почивката дойде при гол аванс за Монтана.

След подновяването на играта благоевградчани засилиха натиска. Най-чистият шанс в началните минути на частта се откри пред Станислав Костов, но топката след удара му с глава след изпълнение на корнер кацна на горната греда и излезе в аут.

Постоянството на "орлетата" най-после даде резултат в 61-та минута. Тогава Станислав Костов проби по левия фланг и точно от аутлинията центрира топката към наказателното поле за връхлитащия Даниел Младенов. От въздуха бившият играч на Левски прониза мрежата за 1:1.

След този гол се видя, че монтанци вече свършват въздуха, а това разкри повече възможности за атака пред гостите. На терена се появи и любимецът на феновете Иван Цветков, който раздвижи идеите на Пирин в предни позиции.

И логичното се случи. В 86-та минута при поредната атака на Пирин топката беше центрирана към Станислав Костов, той с глава я свали към Иван Цветков и ветеранът с мощен шут прониза Евгени Александров за 2:1.

Това беше всичко в този мач. Пирин взе изключително важните три точки и вече е на девета позиция във временното класиране с 25 точки, изпреварвайки Верея. Старозагорци след минути излизат срещу Лудогорец в последната среща от 21-вия кръг на Първа лига.

Добавете Вашия коментар

TOP