ОФК "Пирин" Благоевград вече има нова емблема! Фенове на орлетата оприличиха 2 от предложените емблеми за крадени от разложкия герб и логото на БДЖ

17 Юли 2019 | 08:20
0 коментара
Общество

Пирин Благоевград вече има нова емблема. Виждате и как изглежда тя. Гласуването сред феновет да новата емблема приключи снощи в 22.00 часа.

По-късно в официалната страница на клуба в една от социалните мрежи бе публикувано и следното съобщение: "От днес започва една нова легенда за ФК Пирин Благоевград. Легендата за орела, който най-после успя да излезе от клетката. Благодарим на всички, които взеха дейно участие и станаха съпричастни в първата стъпка за едно по-добро бъдеще за орлетата. Изборът бе много труден, но е вече факт. Благодарим на всички, които разбраха, че пътят на ФК Пирин е само напред. Победителят ще бъде обявен утре, когато ще бъде връчена и символичната награда. Само ПИРИН!"-завършва публикацията.

Фенове на орлетата оприличиха 2 от предложените емблеми на ОФК “Пирин” за крадени от разложкия герб и логото на БДЖ, стотици се включиха в гласуването и дадоха убедителна преднина на излизащия извън рамката орел

Според междинните резултати към 14.00 часа вчера бяха гласували 1787 души, а излизащият извън рамката орел бе събрал 681 гласа. На второ място бе лого №4 с 584 гласували за него, трето остана най-схематично изобразеният орел от лого №1 – 397 гласували, а най-малко почитатели имаше за лого №3, подкрепено едва от 125 души.

В интернет пък се завихри истинска естетическа дискусия между феновете на отбора на тема коя емблема какъв скрит смисъл носи, откъде е крадена и има ли изобщо значение какво ще е логото на отбора, ако представянето му на футболните стадиони продължи да е така колебливо, каквото бе доскоро.

Сред най-върлите защитници на потенциалния победител №2 се прояви братът на административния директор ОФК “Пирин” Велислав Елезов – общинският съветник Владимир Елезов, който отвори на страницата си във фейсбук пост с агитация към благоевградчани да гласуват за избора на новото лого, обяви своя фаворит и предизвика вълна от коментари. 

Силно рамо той получи от директорката на Езиковия център в АУБ Елена Бикова, която определи №2 за най-красив, при това и орелът бил устремен нагоре. Емил Ирибозов веднага я поряза, че на тази емблема връх Пирин е нарисуван обратно и така се нарушавала симетрията. Според други той конкретно приличал не на български връх, а на Матерхорн.

Фенка съзря огромен недостатък във фаворита, където орелът бягал от топката, и даде своите предпочитания към най-графично изобразената птица – в емблема №1, където орелът й изглеждал по-агресивен, каквито трябвало да са на терена и футболистите.
Вили Стойчева забеляза, че №2 е “обърнат орел от герба на Разлог и не знам накъде е тръгнал”. Нейно бе и предложението “да я махнем тая чавка. Откога сме орли? Преди това си беше екстра емблема, само с планина”. Други не харесаха топката на №2 и №3, която била волейболна.

Почитателите на сребърния медалист от междинното преброяване – №4, признаха, че харесват емблемата, защото тя най-много се доближава до сегашната. Сред тях бе и Бранимир Аслански, но само ако се пооправел орелът. 

Според част от участниците в диспута авторите на емблема №4 за откраднали идеята за орела от логото на БДЖ. 
Друга от активните дами с футболни пристрастия – Зорница Волева, бе категорична: “1 или 2 – останалите просто не струват и вярвайте, всеки с малко познания по темата ще се присмива на 3 и 4 (нищо лично!)”.
Неизменно бе повдигнат и въпросът дали няма изборните резултати да бъдат манипулирани. В тази връзка Петър Димитров упрекна повечето от коментиращите, че самите те се опитват да манипулират вота, наблягайки на №2, и се зарече в последните часове преди изтичане на гласуването да се срещне с един ученик, който му обещал, че “целият випуск ще ме чака пред входа на училището с телефончетата си и ще пратим номер 2 да отлети за посоката, в която е поел, за сметка на номер 3, който си е стъпил върху топката и ще ми донесе по-малко носталгия”.

Точка на дискусията сложи бившият касиер в Онкодиспансера Христо Кючуков, който написа: “Емблемата е сменявана 10-ина пъти, така че това изобщо не е от значение. Въпросът е на финалО за КЕШ да им опънем знамето”.

В крайна сметка ОФК "Пирин" Благоевград вече има нова емблема.

Добавете Вашия коментар

TOP