ОФК „Пирин“ - Благоевград завърши контролите с нулево равенство

11 Февруари 2016 | 09:29
0 коментара
Спорт
ОФК  Пирин  - Благоевград завърши контролите с нулево равенство

С равен резултата завърши и последната контрола на ОФК „Пирин“ от подготовката на турска земя. „Орлетата“ не можаха да отбележат гол на „Окжетпес“ Кокшетау, въпреки че създадоха доста голови положения и през двете полувремена.

Първата част премина изцяло под диктовката на зелените. Още в 5-та минута Генов можеше да отбележи, но от малък ъгъл стреля неточно от 10-тина метра. В 17-та минута бе най-чистото положение в мача, като Младенов изскочи зад гърба на отбраната, опита да прехвърли излезлия вратар на казахстанците, но топката мина покрай греда, а нападателят бе повален от стража, който получи само жълт картон. В 27-та минута Тошев стеля с опасно с глава, след центриране от корнер, но без успех, а в края на полувремето Генов нахлу в наказателното поле и от аутлинията центрира към Младенов, но в последни момент защитник изби в корнер.

През втората част в игра за „Пирин“ се появи Тасев, който замени Костадинов.

Трябва да се отбележи доста твърдата и на моменти груба игра от страна на казахстанците, които си служеха с лакти и други подобни приоми доста често, като Костадинов бе ударен лошо, а Благов бе принуден да напусне терена малко, след като влезе в игра, именно след поредна груба проява.

Втората част бе доста накъсана, като териториално „орлетата“ отново имаха превес, който се изразяваше най-вече в спечелени корнери. Именно при един такъв, Сандански центрира добре, а Сандев от въздуха шутира силно, но извън вратата.

В края на мача Башлиев и Тасев комбинираха добре от дясно на атаката, но на два пъти при центриране топката не достигаше до нападател.

Пиринци се прибират тази сутрин с полет от Анталия до Истанбул, където ще ги чака автобус, който ще ги прибере в Благоевград. Старши треньорът Наджи Шенсой ще даде почивка на отбора, който от неделя влиза в предмачова подготовка за двубоя на 20 февруари с Берое в Стара Загора.

Добавете Вашия коментар

TOP