Официално: Първа и Втора лига рестартират от 5 юни

14 Май 2020 | 14:31
1 коментара
Спорт

Спортният министър Красен Кралев издаде официално очакваната заповед за подновяването на професионалния спорт у нас, като вече е ясно, че Първа и Втора професионална лига във футболна ще бъдат рестартирани на 5 юни 2020 г.

На клубовете се дават три седмици за подготовка, след което редовният сезон ще продължи по план.

Стадионите очаквано ще останат без публика, като до терените ще бъдат допускани само футболисти, треньори, съдии, организатори и снимачни екипи, за да се ограничи броят на хората, които ще се събират на едно място.

От Министерството на спорта подчертават, че решението е съгласувано изцяло с предложението на Българския футболен съюз (БФС).

Тук може да откриете още спортни новини!

До 21 май БФС трябва да предложи за съгласуване с министъра на здравеопазването набор от противоепидемични мерки и правила за провеждане на контролните срещи и срещите от първенството.

Задължителни са санитарните мерки за тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и всички други съоръжения, необходими за тренировъчния процес.

Заповедта на министър Кралев включва и аматьорския спорт, където вече 12 души ще могат да спортуват едновременно на откритите игрища и терени в страната.

Добавени коментари

Муйо публикува:
14 Май 2020 | 17:25
Нали някъде написаха, че е обявено окончателното класиране и няма да продължи първенството! Коя е истината?!

Добавете Вашия коментар

TOP