Официално! „Армако“ е новият собственик на ски център „Картала“ над Благоевград

30 Януари 2019 | 14:31
0 коментара
Бизнес

Компанията за търговия с оръжие „Армако“ е новият собственик на ски зоната „Картала“ в местността Бодрост край Благоевград. 

Сделката е сключена в първите дни на новата година, продавач е Българо-американска кредитна банка (БАКБ).

Зоната с 5 км ски писти, кабинков лифт с две станции и два ски влека, започна да се изгражда през 2006 г. от дружеството „Прима инвест БГ“, свързано с благоевградския текстилен предприемач Илия Ризов, но впоследствие попадна под контрола на банката заради неизплащан кредит. Това съобщи capital.bg.

По думите на изпълнителния директор на „Армако“ Владимир Александров компанията ще развива курорта, ще изготви проекти и ще води раговори с община Благоевград за един съвременен курорт. Ски зона „Картала“, открита през 2009 г., разполага с 5 км ски писти, лифт с две станции, два ски влека и малък хотел с ресторант.

Общината има 8% дял в проекта като апортна вноска. Ще изпълни анжгажиментите си за изграждане на пътища и паркоместа в района на ски центъра. Най-добри стимули за инвестиции дава 30-годишната концесия, коментира след сделката кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

Добавете Вашия коментар

TOP