Очевидец на екшъна между българи и роми в Благоевград: Ромите чупиха огледала, чистачки, стъкла на коли и прозорци на къщи пред погледите на полицаите

12 Юни 2018 | 09:14
7 коментара
Общество

Очевидец на екшъна между българи и роми в Благоевград пред репортер на Pirinsko.com: Ромите чупиха огледала, чистачки, стъкла на коли и прозорци на къщи пред погледите на полицаите.

"Бяха над 60 човека тичаха с тояги и дъски. Застрашиха живота ми, защото снимах с телефона, а полицаите бяха безсилни пред неграмотната тълпа, които тичаха на посоки, крещяха и чупеха всичко пред очите им", каза пред репортер на Pirinsko.com Н. Ч.

Припомняме, че към 20:20 часа снощи бе подаден сигнал на тел.112 за безредици на ул. "Прилеп" между българи и роми в Областния център. 

Скандала е започнал от питейно заведение в района на СОУИЧЕ Климент Охридски. Ромите посегнали и на мъж представил се за прокурор.

В района на хотелите "Алфа" и "Корона" пристигнаха 3 полицейски коли на 01 и 02 РУП -Благоевград. С бързата намеса служителите на реда успяха да укротят разгневилите се роми, които слизаха на групи от ромската махала "Предел".

За щастие няма тежко пострадали при махленския скандал. Района бе отцепен от полиция през цялата нощ.

Добавени коментари

Kamikadze 1000 rr публикува:
13 Юни 2018 | 18:15
dano drugiq pat pak bezuchasno da gledat ....kato nie gi garbim ...nie Balgarite .....nali mangali she plachete i kalnete skoro sas sigurnost
rasist публикува:
12 Юни 2018 | 16:21
ciganite na sapun.turcite pod noja.da jivee bulgaria.edin narod.chiistene.
ciganski bokluk публикува:
12 Юни 2018 | 16:19
bratia mangali shte umrem.za nas niama mesto pod slanceto.adios.
bulgarian публикува:
12 Юни 2018 | 16:17
davaite da gi namestim po kazanite i vrat tezi gnusni izrodi.triabva chista rasa.ot tazi pesmina sme na tozi hal.
bachevo публикува:
12 Юни 2018 | 16:14
ciganskata zgan na sapun.trebva da ima v nai skoro vreme vazroditelen proces 2.sapun i shampoan sled procesa shte ima nmogoooo.gotovisme za nachaloto
Зайчето те чака публикува:
12 Юни 2018 | 09:40
Нагли и неграмотни, но доста организирани!!! Осведомени за това което им се полага и правата си и неосведомени за задълженията си.
Циганите са нагли и неграмотни публикува:
12 Юни 2018 | 09:26
Да вярно е счупиха ми прозореца на къщата а аз нямам никакви конфликт с циганите. Направи ми впечатление, че жените бяха много активни и викаха, като луди. Попитах какъв е проблема, какво става? Те отговориха че има пребито ромче, попитах къде е, познавате ли го? Те казаха не......

Добавете Вашия коментар

TOP