Обвиненият в убийството на Валери Дъбов остава в ареста

20 Февруари 2019 | 16:29
0 коментара
Криминално

Окръжният съд в Кюстендил остави в ареста 19 –годишния Алекс Анков – Гучи с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.  

Младият мъж е привлечен като обвиняем за убийство на 35- годишния Валери Дъбов и опит за убийство на повече от едно лица.  В случай, че държавното обвинение защити тезата си в съдебната зала, Гучи го грози ефективна присъда от 15 до 20 години лишаване от свобода.  

В мотивите си съдебния състав посочи, че  19 –годишният има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.  В актива си досега той има три криминални прояви, две от които са за нанасяне на телесна повреда.  

Пред съда Гучи заяви, че съжалява и че не знаел, че така ще стане. От защитата поискаха по-лека мярка, различна от задържането му под стража. Магистратите се произнесоха след искане на наблюдаващия прокурор Ангел Байрактарски. Мярката за неотклонение задържане под стража може да се обжалва в седемдневен срок пред Софийския апелативен съд. Делото в Кюстендил протече при засилени мерки за сигурност.

Гучи бе задържан в неделя вечерта след масов побой възникнал пред заведение „Иридиум”.  От полицията тогава съобщиха, че инцидентът е битов и следствие на голямо количество изпит алкохол. Две празнуващи компании се бият извън заведението на паркинг при голям магазин, а разправията  продължава по ул. Цар Освободител.  Събрани са достатъчно доказателства, че Гучи нанася  смъртоносния удар  с нож в сърцето на Валери Дъбов. По случая бяха задържани 12  души, като 11 от тях по-късно са освободени.

Добавете Вашия коментар

TOP