Обвиненият в стрелба срещу деца в Дупница Николай Костов : „Не съм стрелял по никого, не съм лежал в ареста и не съм задържан от полицаите”

04 Септември 2017 | 18:41
0 коментара
Общество

Обвиненият в стрелба срещу деца в Дупница, Николай Костов опроверга всички слухове, че е бил задържан от органите на реда, както и отрече факта да е стрелял по невръстните хлапета или лежал в ареста.

Пред екип на медията ни той разказа с пълни подробности какво всъщност се е случило във въпросния ден, както и уточни, че всичките му пистолети, с които разполага са общо три на брой и има издадено разрешително за ползването им.

„Във въпросната сутрин, когато ме обвиниха в стрелба по децата си бях у дома, току що прибрал се от работа. Аз бях в едната стая, синът ми в другата, играеше някаква игра на компютъра. Изведнъж чух, че от улицата се крещи и вика, чуха се и гърмежи.

Показах се на терасата да видя какво става. Бяха няколко деца от ромски произход, подвикнах им, „ Що правите бе деца”, леко ги препсувах, признавам си и се прибрах отново в стаята. Малко по – късно на вратата се позвъни и дойде полиция.

Поканих ги вътре, питаха ме дали имам оръжие,  казах им, че имам, показах им го. Три пистолета и други два счупени, които не работят. Това е – те казват девет, може и двадесет, откъде ? Аз да не съм арсенал. Показах им и разрешителното за тях, те обърнаха цялото жилище наопаки, все едно съм убил човек.

Години наред съм работил като охранител, старите ми пистолети, които не работят са от мои колеги, другите съм си ги лично закупил. Въпреки това полицаите искаха да ме задържат, но аз им обясних, че съм на работа и няма как да ги придружа до участъка. Те ме накараха да попълвам разни документи, след което взеха пистолетите и с това тяхната работа приключи и си тръгнаха”, каза Николай Костов.

Припомняме, че сигнал за стрелба срещу деца вдигна на крак полицията в края на миналата седмица в Дупница.

Инцидентът стана в петък, когато нищо неподозиращия 56 – годишен дупничанин Николай Костов бе обвинен, че е стрелял по невръстните хлапета, играли на улица „Орленска” пред бл. 62, където той живее.

От полицията в Кюстендил тогава информираха, че при последвалото претърсване в дома му са открити и иззети 9 пистолета, 400  бойни патрона, 300 газови патрона, въздушна пушка, старинни монети. Оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани. Започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор, а Н. Костов е задържан за 24 часа.

Срещу него е образувано досъдебно производство за притежание на  незаконни оръжия, муниции за тях и монети с нумизматична стойност, за които не е показал необходимите документи.

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP