Общинският минерален плаж в разложкото село Баня отвори врати вчера с увеличени цени за входна такса

06 Юни 2017 | 08:47
2 коментара
Общество

Общинският минерален плаж в разложкото село Баня отвори врати вчера с увеличени цени за входна такса. Увеличението не засяга децата, а само възрастните, които ще трябва да заплащат вход от 3 лв., а не както досега – 2 лв. Ако човек реши да се възползва и от шезлонг, трябва да заплати още 2 лв.

С облекчение ще се ползват малчуганите до седем години, които ще влизат безплатно, а децата и учениците до 18 години ще плащат такса, както досега – 1 лв. Така от тази година цените за минералния басейн в Баня се изравняват с тези за басейна в Елешница, който се стопанисва от частник.

От този сезон  ще бъде засилен и контролът на басейна в с. Баня заради ограничаване на безразборното влизане и неплащане на входни такси. До дни на касата ще бъде монтирана камера за  видеонаблюдение. Мярката е и за контролиране работата на касиерите заради оплаквания от посетители, че им се дават касови бонове с час, различен от този на посещението им, или изобщо не им се издават такива.

Мерките се предприемат  и с оглед увеличаване приходите от минералния плаж, тъй като през последните години той работи на загуба. Отчетът за миналата година сочи, че постъпленията са в размер на 22 217 лв., а направените разходи са 32 502 лв., или загубата от дейността му възлиза на 10 285 лв. Целта на общината е дори минералният плаж да не е на печалба, на този етап поне да покрива разходите си.

Малкото хора, които се възползваха да посетят басейна вчера въпреки лошото време,  не възроптаха за по-високите цени, но споделиха, че има още доста какво да се желае, най-вече относно поддържането и хигиената на басейна, и допълниха, че биха платили малко повече, ако получават качествена услуга.

„Плажът е прекрасен, но хигиената е доста занижена. Идваме редовно тук, но след третия ден водата става много мръсна. В такива дни ползваме детския басейн, въпреки че мястото ни не е там, а и става много пренаселено. Необходими са и  подобрения  в съблекалните. Някакъв параван или поне завески да сложат.  Душовете и тоалетните също са за ремонт. Ние идваме четвърта година поред и те не са пипани изобщо. Чадъри също няма, което е минус. Иначе водата е прекрасна. Когато си тръгнем, се чувстваме като нови”, споделиха семейство от София, които бяха сред първите посетители на басейна.Струма

Добавени коментари

to6o публикува:
06 Юни 2017 | 10:24
Ako be6e v Razlog 6te6e da mu se napravi remont za 200 000 da nqma koi da otide...
Pesho публикува:
06 Юни 2017 | 10:01
Ако този плаж беше в Разлог дали щеше да бъде в такова състояние.

Добавете Вашия коментар

TOP