Общинският кризисен щаб: В Банско има хляб, хората имат подслон, няма недостиг на стоки и лекарства

19 Март 2020 | 13:33
2 коментара
Общество

Общинският кризисен щаб разпрати съобщение до медиите, в което призова да не се разпространяват неверни данни за обстановката в град Банско. Ето какво гласи то:

· Напомняме, че в Р България е въведено извънредно положение и разпространяването на невярна информация е състав по Наказателния кодекс.

· "Не отговаря на истината информацията, че в гр. Банско не е имало хляб. Само за няколко часа сутринта на 18 март беше забавена доставката на пресен хляб, но в цялата търговска мрежа на хранителните магазини в града през това време имаше пакетиран хляб.

· Не отговаря на истината и че две денонощия без подслон са стотици българи, които са освободени от работа, заради поставянето на гр.Банско под карантина. За всички хора, независимо дали са туристи или работници, дали са български или чужди граждани, е осигурено настаняване при нормални условия за живот в отоплени и дезинфекцирани помещения с течаща топла вода.

· Всички хора, които не са жители на града, но са били в гр. Банско в момента на обявяване на карантината, са информирани, че не могат да напуснат карантинната територия.

· Съгласно общинския План за бедствия и аварии, Общинският кризисен щаб е осигурил общежитие с необходимите битови условия, където да се настаняват бедстващите.

· Не отговаря на истината за напуснали града хора през полски и горски пътища. Общинският кризисен щаб, чрез служба "Общински ред и сигурност", и органите на МВР са осигурили стриктно спазване на заповедта на МЗ.

· В Банско няма недостиг на стоки от първа необходимост и лекарства. Доставката на медикаменти, които в момента липсват, се извършва по установения от години ред - със заявка и получаване на следващия ден.

· В Банско няма случаи, в които компетентните органи да не са реагирали и решили проблема. Непрекъснато възникват различни ситуации, постъпва информация за различни казуси, но всички въпроси се решават в максимално кратък срок.

Общинският кризисен щаб Банско изказва огромна благодарност на всички, които предлагат своята помощ и съдействие. Високо ценим подкрепата и съпричастността на десетките хиляди приятели на Банско!"

Иван Кадев
кмет на община Банско
 

Добавени коментари

Д. Мунин публикува:
19 Март 2020 | 19:51
Аз Димитър Мунин се заклевам и обещавам пред всички че ще даря 10 000 лева от спестяванията си за дарение в полза на полицаите, работещи в гр. Банско! Моля разпространявайте!
Банскалия публикува:
19 Март 2020 | 13:40
Поздравления за общинското ръководство,което се отнася изключително сериозно към проблема,за разлика от най-кратко задържалия се секретар на Общината,който приема всичко на майтап и се прави на интересен по Фейсбук. Владко,учредихте ли вече партията на Цв Цв заедно с монаха от Рилския манастир?

Добавете Вашия коментар

TOP