Общински съвет Благоевград упълномощи кметът Атанас Камбитов, да участва в предстоящото заседание на Асоциацията по В и К

15 Септември 2017 | 15:15
0 коментара
Общество

Общински съвет – Благоевград упълномощи кметът д-р Атанас Камбитов, да участва в предстоящото извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Благоевград, което беше отложено от 11 септември за 19 септември.

Това стана факт, след поименно гласуване 28 от местните парламентаристи гласуваха „За“, 4-ма „Против“ и 3-ма „Въздържали се“. Преди да бъде пристъпено към гласуването на единствената точка по дневния ред на извънредното заседание на Общински съвет – Благоевград, един от съветниците поиска сесията да бъде отменена, тъй като според него не е бил спазен срокът от 3 дни за уведомяване на местните парламентаристи, че ще бъде свикано заседание.

Той предложи сесията да бъде насрочена за 20 септември, което е 1 ден след като трябва да се проведе заседанието на В и К асоциацията. В хода на проведения дебат стана ясно, че председателят на Общински съвет – Благоевград не е длъжен да спазва подобно изискване, когато се касае за извънредно заседание. Направеното предложение бе отхвърлено с мнозинство от общинските съветници.

Заседанието ще се проведе на 19 септември 2017 г. (вторник) от 13:30 часа, в Конферентната зала на първи етаж, в сградата на Областна администрация Благоевград.

На него ще бъде разгледано предложение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Благоевград, чрез присъединяване на община Петрич. Очаква се  да се приеме решение за съгласуване на Плана за опазване на околната среда на „ВиК“ ЕООД – Благоевград, включително план за собствен мониторинг в съответствие с изискванията на разрешителните за заустване на отпадъчни води и програма за управление на отпадъците (включително утайките).

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP