Общински съвет Банско одобри предоставянето на имот за изграждане на нов спешен медицински център

16 Юли 2015 | 23:24
0 коментара
Общество
Общински съвет Банско одобри предоставянето на имот за изграждане на нов спешен медицински център

Във връзка с реализирането на инвестиционен проект за обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ с бенефициент Министерство на здравеопазването, бе отреден имот за построяване на нов филиал за спешна помощ в града. Той се намира в близост до съществуващата Поликлиника и е с подходящи комуникационни връзки. Проектът е по програма „Региони в растеж”, като е предвидено създаването на 180 филиала за спешна помощ и 28 спешни медицински центъра в страната.

Общинските съветници одобриха запазването на статута на основното училище в село Места като средищно и защитено учебно заведение. Това се налага поради факта, че училището е единствено в този район и съгласно Закона за народната просвета, статута дава възможност за осигуряване на транспорт на учащите, целодневна организация на обучението и обедно хранене.

Беше приет отчетът за дейността на Общинския съвет за първото полугодие, както и отчета за изпълнението на взетите решения от общинската администрация. За периода са взети 88 решения, от които 74 са изпълнени, а 14 са в процес на изпълнение.

Единодушно бе взето решение за приемане на Стратегията за опазване на културното наследство за периода 2015 – 2020 г. На територията на общината се намират голям брой културни ценности от национално и местно значение, които имат висока историческа и художествена стойност. Приемането на Стратегията ще подобри интегрирането на културно-историческите забележителности с развития туристически бранш. Други цели, заложени в документа са подобряване на състоянието на културното наследство, стимулиране развитието на музейната и читалищната дейност чрез  предоставянето на по-качествени услуги.

Добавете Вашия коментар

TOP