Общински дружества в Благоевград отчетоха финансовите си резултати в края на годината

18 Декември 2017 | 11:04
0 коментара
Общество

Управителите на търговските дружества представиха финансовите отчети за деветте месеца на 2017година.

Бяха изслушани  плановете и стратегиите за развитие на подопечните им дружества с цел оптимизация на разходите и увеличаване на печалбата.

 На изслушването присъстваха управителите на „Пазари” ЕООД, „Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД, „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Благоевград” ЕООД, Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” ЕООД, „Биострой” ЕООД и „Център за психично здраве - Благоевград” ЕООД.

 „Биострой” ЕООД ще приключи годината на печалба от около 150 хиляди лева  и без задължения към доставчици и контрагенти.Направен бе отчет за закупената техника и консумативи, сред които сметосъбиращи автомобили и устройство за хвърляне на пясък и луга. Предстои да се правят разчети за закупуване на нова техника като компактори и машини за сепариране , във връзка с изграждането на новото депо за битови отпадъци.

  „Пазари” ЕООД има намаляване на приходите в сравнение със същия период от миналата година, като отстъпленията са главно от основната дейност-отдаване под наем на търговска площ. Дружеството ще завърши годината с печалба от около 30 хиляди лева, но тенденцията е за отлив на наематели, респективно постъпления, въпреки намалението в наемните цени.

„Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД също отчитат доста по-ниска печалба в сравнение с миналата година, дължащо се главно на спада на събраните глоби от репатриращия автомобил и поставянето на скоби. Този спад е в следствие на промени в закона за дейността на органите на МВР, според които отпада длъжностното лице от полицията, което да придружава репатриращия автомобил, а това директно ограничава периметъра му на действие само в синя зона. От общинските съветници бе поставен въпрос за затрудненото движение по улиците в синя зона и евентуалното им преобразуване в еднопосочни, въпрос, който е на дневен ред в Комисията по безопасност на движението към Община Благоевград.

„Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Благоевград” ЕООД, и „Център за психично здраве - Благоевград” ЕООД са в стабилно финансово състояние, благодарение и на директното субсидиране от Министерството на здравеопазването. Като единствен проблем бе очертана необходимостта да се направят подобрения в сградния фонд и битовите условия в диспансерите.

Добавете Вашия коментар

TOP