Община Симитли апелира: Ако искаш да се топлиш зимата с дърва, запиши се от сега!

05 Юли 2018 | 11:42
0 коментара
Общество

Започва изготвянето  на списъците на всички желаещи да закупят дървесина от ЮЗДП  ТП Държавно горско стопанство – Симитли.

В списъците се вписват трите имена, постоянен адрес на не повече от един член на домакинството, както и количеството дървесина, което има право да закупи, за одобрение.

Желаещите лица могат да се запишат в Общинска администрация –Симитли, отдел „Екология”, етаж 3, както и по кметствата в селата до края на месец юли. Това стана ясно на среща между кмета на община Симитли Апостол Апостолов, кметовете  на всички населени места в общината, представител на общинска горска служба Емил Солачки и представител на ДГС-Симитли. Обсъден бе въпросът с добиването на дърва за огрев от местното население, като представителят на Горското стопанство в Симитли поясни, че за населението на община Симитли е подсигурена достатъчна дървесина за огрев, както широколистна, така и иглолистна.

Той допълни още, че при необходимост Горско стопанство Симитли има готовност да добие още поне 10%  дървесина за населението на територията на общината. 

Напомняне на кметовете в община Симитли направиха за повишено внимание в горските територии за опасност от пожари, когато през следващите месеци тревата изсъхне.

Добавете Вашия коментар

TOP