Община Сандански ще продължи да инвестира в градския парк

19 Януари 2019 | 17:01
0 коментара
Общество

Градският парк „Свети Врач” продължава да е гордостта на Сандански и да привлича все повече посетители.

Курортът е целогодишна туристическа дестинация заради своите природни дадености, антропогенни туристически ресурси и наситеният с културни и спортни събития календар. „Общината полага постоянни грижиза парка, за да поддържа и развива едно от най-обичаните места за разходка и отдих в град Сандански.

По проект в сътрудничество с Република Македония – „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“, бяха направени редицаобновления и реконструкции за повишаване на туристическия потенциал на парка”, твърди кметът Кирил Котев.

Реновирани са водните каскади и огледала, закупена е и техника за поддръжка на зелените площи. Община Сандански полага изключителни грижи паркът да запази своя досегашен имидж като една от най-красивите и поддържани зелени зони в България. Заради наплива на туристи там бе монтиран и компютърен терминал /киоск/, който дава полезна информация на туристите. В близост до парка бе направен експозиционен център за животни, в който има кенгура, сърни, елени, кошути, муфлони.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP