Община Сандански отбеляза 24 май

24 Май 2020 | 19:55
0 коментара
Култура

С тържественост, макар и при спазване на противоепидемични мерки, Община Сандански отбеляза един от най-хубавите български празници.

Празничинят ден бе открит от Общински духов оркестър и Мажоретен състав. 

Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов, минути преди да награди всички заслужили учители, ученици и културни дейци, поздрави просветителите и съвременните будители, носители на знание и наука, култура и духовност. 

За отлични постижения и успехи на международни, национални и областни състезания, кметът Атанас Стоянов награди ученици от всички училища в Община Сандански. За успехите на учениците, и за принос в образователното дело, бяха наградени и заслужили учители в училищата и детските градина на Община Сандански. 

На церемонията по награждаването получиха своите награди и победителите в конкурса на Община Сандански – „Родна реч, омайна, сладка“, които със своите видеорецитали показаха талант и любов към българското слово. 

За принос в съхраняване на духовното и културно наследство бе отличено и НЧ „Отец Паисий – 1919“, град Сандански. Творците Иван Гоцев и Румен Божинов също бяха наградени за своя принос в развитието на изкуството. А за заслуги в областта на писателското изкуство бе наградена Катя Ерменкова.

 С плакети бяха отличени ръководителите на ТС „Празник“, Общински духов оркестър и Фондация „Леб и вино“, за годишнините, които отлерязват тази година.

Със своите звънливи гласове децата от  ВГ „Звънче“ поздравиха всички учители, ученици просветители по повод празничния 24 май.

Добавете Вашия коментар

TOP