Община Сандански отбеляза 160 години от рождението на ген. Георги Тодоров

10 август 2018 | 18:49
0 коментара
Община Сандански отбеляза 160 години от рождението на ген. Георги Тодоров

Община Сандански тържествено отбеляза 160 – та годишнина от рождението на легендарния пълководец – генерал Георги Тодоров.

Пред паметника на генерала в град Сандански, намиращ се в градски парк „Свети Врач“, кметът на община Сандански – Кирил Котев сподели „Много са примерите, които оставя зад себе си генерал Тодоров. Той монтира мраморната чешма под чинара, изгражда  парк „Свети Врач“, възстановява паметника Св. Георги Победоносец и чешмата в с. Левуново и много други. Има още много какво да научим, но важно е да опазваме сътвореното от него“.

За изтъкнатия български военачалник зам.-министъра на икономиката-Александър Манолев сподели –„Генерал Тодоров  остава в съзнанието ни не само със своите победи над врага, но и с това, което е създал. Важно е да си дадем сметка, че нещата, които той е започнал и до днес формират облика на нашия град.

В памет на един от най-изтъкнатите български военачалници в националната ни история- ген. Тодоров, Общинска администрация – Сандански, Черковното настоятелство, Общински съвет – Сандански, Археологически музей – Сандански, НЧ „Отец Паисий – 1919“, ПГ „Яне Сандански“, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Сандански, политически партии и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на генерала в парка на курортния град.

За свещеното дело на генерала, на пл. „Алианс“ бе организирана изложба на открито- “Да градиш по време на война – Генерал Георги Тодоров и Втора българска армия в Свети Врач“, която може да бъде разгледана от всички  жители и гости на град Сандански.

Организатори на събитието – Община Сандански, Археологически музей – Сандански и Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Сандански.

Община Сандански отбеляза 160 години от рождението на ген. Георги Тодоров снимка 1Община Сандански отбеляза 160 години от рождението на ген. Георги Тодоров снимка 2Община Сандански отбеляза 160 години от рождението на ген. Георги Тодоров снимка 3

Добавете Вашия коментар!