Община Рила предлага безплатен екскурзовод за туристите с увреждания

29 Декември 2018 | 07:42
0 коментара
Общество

Туристите с увреждания, които посещават Рилския манастир и другите туристически забележителности в община Рила, вече могат да избират и резервират лични асистенти-екскурзоводи на сайта www.accessrilatour.com, обяви заместник-кметът Лазар Чавков.

Чрез успешното приключване на проект „Достъпен туризъм в Рила планина“ - адаптиране на социална иновация и изграждане на капацитет за въвеждане услугата достъпен туризъм в Община Рила”, за пръв път българска община въвежда достъпния туризъм като специализиран туристически продукт и като възможност за създаване на допълнителна заетост в туризма.

Основната цел на проекта беше да се създаде и популяризира услугата, като се обучат 30 икономически неактивни и безработни лица. Те вече могат да започнат работа като лични асистенти и екскурзоводи, а така хората в неравностойно положение и хората с увреждания ще имат по-добри възможности за посещение и разглеждане на забележителностите в общината – Рилския манастир, Кирилова поляна и близките Стобски пирамиди.

Общината Рила използва възможностите на проекта и за популяризиране на своите туристически забележителности, чрез шест рекламни видеоклипа.

Проектът е финансиран от МТСП, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., процедура „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP