Община Разлог въвежда забрана за търговска дейност на открито и спира пазарищата

15 Октомври 2020 | 07:49
0 коментара
Общество

„Община Разлог въвежда забрана за търговска дейност на открито и спира пазарищата. Заповед за това бе издадена вчера от кмета Красимир Герчев и влиза в сила от понеделник – 19 октомври. Тя няма срок и ще важи до второ нареждане. Забраната е за търговията на  всякакъв вид промишлени стоки, с изключение на селскостопанската продукция. Мярката е превантивна и не е заради увеличен брой случаи на Ковид-19”, коментира кметът на Разлог Красимир Герчев.

„Правим това превантивно, защото пазарищата се посещават от много хора, включително и от жители на други общини, а мерките почти не се спазват. Ще дадем възможност единствено на производителите, за да могат да продадат продукцията от селскостопанската си дейност. Засега не предвиждаме други ограничения, но ще засилим контрола по спазване на сегашните  мерки. Той ще бъде насочен най-вече към закритите обществени места – заведения, магазини и т.н. Предвиждаме допълнителни съвместни екипи с полицията, които ще правят проверки и ще  глобяват. За неносене на маска глобата е от 300 лв. до 1000 лева и е индивидуална”, коментира градоначалникът.

Той подчерта, че местната болница приема заразените от четирите общини – Разлог, Банско, Белица и Якоруда, което прави лекарите и медицинския персонал най-уязвими откъм заразяване. Красимир Герчев допълни, че е особено важно да се опази тяхното здраве, за да не се изпада в ситуация да няма кой да лекува заразените. От друга страна, заразяването на медик и предвид контактите му с много други пациенти, които приема и лекува, също е предпоставка за разпространение на вируса.

Припомняме, че миналата седмица бяха затегнати мерките и в община Белица. Там кметът Радослав Ревански забрани за срок от две седмици провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, в т.ч. сватби и кръщенета.в.Струма

TOP