Община Разлог ще отбележи 24 май с шествие на духов оркестър

15 Май 2017 | 17:01
0 коментара
Общество

Община Разлог ще отбележи най-българския и светъл празник в българския културен календар – 24 май, с редица мероприятия.

Празникът на славянската писменост и култура ще започне с традиционно шествие на ученици и учители от училищата в града. То ще премине под звуците на Духов оркестър в 10.30 ч. в празничния ден и ще завърши на централния площад в Разлог.

Тържеството ще продължи с богата музикална програма на сцената, където ще се представят талантливите възпитаници от детските градини и училища в града. Песни и танци за жителите и гостите на Разлог ще има и от самодейците към Народно читалище „15.09.1903-1909“.

На сцената ще бъдат наградени и даровитите деца от общината, които са участвали в национални състезания и олимпиади и са печелили престижни награди и отличия. По традиция на 24 май от 21,00 часа на централния площад ще се съберат абитуриентите от четирите гимназии в града. След шествието и минаването им по червения килим, празнични фойрверки ще осветят небето над Разлог, с което ще настъпи кулминацията на празничния ден.

Добавете Вашия коментар

TOP