Община Разлог дава на НП „Рила” офиси в музей „Кипрева къща”

02 Януари 2018 | 17:33
0 коментара
Политика

Общинският съвет в Разлог взе важно решение, касаещо дейността на Национален парк „Рила” в града и региона. Красимир Андонов, директор на парка, поска от общината за ползване на помещения за офиси в сградата на Музей „Кипрева къща”.

Преди време те са били предоставени на дирекцията, но срокът от пет години за безвъзмездно управление изтекъл. Затова бе необходимо ново решение на местния парламент. Става въпрос за две помещения – едното от 20 квадратни метра, а другото – с площ 16 квадратни метра. За сградата на музей „Кипрева къща“ е съставен Акт за публична общинска собственост, тя е с предназначение: сграда - паметник на културата.

Помещенията, които ще са офиси на парковата охрана от Парков участък „Белица” на НП „Рила”, се намират на първия етаж в двуетажната постройка. Те ще се ползват само за административни нужди. Поддържането и ремонтите на стаите трябва да се извършват от Дирекция ”Национален парк Рила”.

Помещенията не може да се преотстъпват за ползване, да се ползват съвместно по договор с трети лица, да се отдават под наем или да се пренаемат. Когато нуждата от предоставените помещения отпадне или те се използват в нарушение, то имотите се отнемат със заповед на кмета на общината Красимир Герчев.

Добавете Вашия коментар

TOP