Община Петрич отмени празненствата за 108-годишнината от Освобождението на града

22 Октомври 2020 | 10:17
0 коментара
Култура

Община Петрич е поредната община в Благоевградско, която въвежда допълнителни противоепидемични мерки. 

На спешно заседание на общинския оперативен щаб са отменени всички прояви, свързани с отбелязването на 108-годишнината от Освобождението на града, съобщиха от пресцентъра на общината.

Причина за спешното заседание е усложнената ситуация с COVID-19, нарастващия брой заразени и усложнената обстановка във филиал Петрич на "Югозападна болница", допълват от пресцентъра. Данните, които посочени в съобщението показват, че в рамките на две седмица новорегистрираните случаи на коронавирус са 61. Само за два дни - 19 и 20 октомври, случаите са 24.

По информация на МБАЛ "Югозападна болница", цитирана от пресцентъра на община Петрич, настанени за лечение с COVID-19 в града са общо 42 пациенти, като четирима от тях са интубирани. Трима са положителните за коронавирус лекари от лечебното заведение, съобщават още от община Петрич.

Освен отменяне на проявите, свързани с освобождението на града, общинският кризисен щаб въвежда и други допълнителни противоепидемични мерки. Отменят се масови прояви на открито и закрито, в това число сватби, кръщетена, празненства и състезания.

Отменят се футболни срещи в града и се затваря тренировъчният процес на двете спортни зали в Петрич. Затварят се и клубовете на пенсионера и на инвалида на територията на общината, а контролът по изпълнение на противоепидемичните мерки се засилва.

Добавете Вашия коментар

TOP