Община Невестино се включи в “дарителската кампания “Да помогнем на Община Кресна”

30 Септември 2017 | 01:27
0 коментара
Общество

Община Невестино се включи в “дарителската кампания “Да помогнем на Община Кресна” с цел възстановяване на колосалните щети от пожара, възникнал на 24 август на територията на селата Ощава, Стара Кресна и Влахи.

За района на Кресна ще бъдат закарани 8 куб. метра дървен  боров материал. Той е добит от общинската гора в Невестино, разфасован е и приготвен за използване за покрива на две къщи в Кресненско - където прецени общината там или крлизисният щаб по и след пожарите, съобщи кметът четвърти мандат инж. Димитър Стаменков. 

Отделно от това в общинския център и в селата са събрани домашни пособия, мебели, кухненски прибори, инвентар за обработка на градините, който следващата седмица ще бъде изпратен за нуждаещи се семейства и домакинства в района на бушувалия с дни пожар. От Кресна ще трябва да изпратят камион, която да успее данатовари всичко - то вече се опакова и подготва. Всеки дарител е записан и какво предоставя, за да няма претенции и неточности, казаха от администрацията. "За съжаление общината не може да повмогне с пари, защото имаме финансови проблеми самите ние", каза след акцията кметът на Невестино. 

Населеинето  по Пиоянечкия край с готовност събрало домашни пособия, които ще са от полза за пострадалите - буквално за няколко дни. 

Националната кампания на община Кресна за възстановяване на щетите от бушувалия в продължение на 6 дни огромен пожар в землищата на селата Ощава, Стара Кресна и Влахи продължава.

Банковата сметка, на която могат да се превеждат парични средства в подкрепа на пострадалите от пожара и преодоляването на щетите е:

ОБЩИНА КРЕСНА
Интернешънъл Асет Банк АД - клон Благоевград
IBAN BG08IABG74588401242700
BIC IABGBGSF
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100
ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ.

БЪДЕТЕ СОЛИДАРНИ ! ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В КАМПНИЯТА.

Добавете Вашия коментар

TOP