Община Благоевград увери: Всички мерки за узаконяване на парк „Македония“ са предприети

26 Май 2020 | 14:51
0 коментара
Бизнес

Имотът и сградите, които се намират в парк „Македония“ и са превърнати в дом на няколко спортни клуба от Благоевград, са в процедури по узаконяване, съобщиха от пресцентъра на общината. 

През месец декември, миналата година, община Благоевград бе уведомена от РДНСК, че въпросният имот не е урегулиран, а в Общия устройствен план на Благоевград той фигурира с последното си преотреждане „обекти на МНО“, тъй като ОбС не е гласувал ПУП. Сградите, които се намират в него са с предназначение „гаражи“ и „работилници“, което прави използването им като зали за спортна дейност или събития неправомерно. Всички строителни действия по тези сгради са направени без строителни книжа и без разрешение за строеж. 

С оглед значимостта на обектите и ползването им за спорт, още в началото на тази година, бе изготвен Доклад за изработване на Общ устройствен план на община Благоевград, като се предвиди за поземлен имот с идентификатор 04279.621.147 по Кадастралната карта на Благоевград смесена многофункционална зона „Смф“. На 25 февруари 2020 год. бе сключен и договор за изготвяне на Проект за частично изменение на Общ устройствен план на община Благоевград за поземлен имот с идентификатор 04279.621.147. Към днешна дата са изпратени за съгласуване и План-схеми до „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД и до електроразпределителното дружество ЧЕЗ. 

Процедурите изискват време, но от ръководството на община Благоевград уверяват собствениците на спортни клубове и децата, които тренират там, че ще предприеме всички необходими действия, за да може тренировъчният процес на децата, да не бъде прекратяван по никакъв начин.

Добавете Вашия коментар

TOP