Община Благоевград продължава да предоставя предпазни средства

04 Април 2020 | 12:25
0 коментара
Общество

Община Благоевград  продължава с кампанията за предоставяне на  предпазни средства на здравните работници, грижещи се денонощно и всеотдайно за здравето на жителите на региона.  

Медиците на Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиартични заболявания с изпълнителен директор д-р Петър Георгиев днес получиха предпазни медицински консумативи - 200 броя предпазни ръкавици,  40 бр. маски, 40 бр.  защитни костюми и  20 бр. предпазни шлемове за лице, които са за многократна употреба. Предпазните средства бяха предадени на главната сестра Надка Мишева в лечебното заведение, от главния експерт „Здравеопазване“ на община Благоевград Елена Тренкова .

Община Благоевград призовава жителите да спазват стриктно препоръките на Министерство на здравеопазването, за по-бързо овладяване на усложняващата се обстановка с разпространение на коронавирус в страната. 

На гражданите се раздават предпазни маски  от екипите в Оперативния щаб, който се помещава в сградата на Информационен център до зала „22 септември“.

Добавете Вашия коментар

TOP