Община Благоевград организира спортни и развлекателни прояви по повод световния ден на психичното здраве

08 Октомври 2017 | 13:21
0 коментара
Общество

бщина Благоевград организира спортни и развлекателни прояви по повод световния ден на психичното здраве

 

Със спортен ден стартира програмата, организирана от Община Благоевград, по повод 10 октомври – Световен ден на психичното здраве. Потребителите на Защитени жилища, Дневен център за възрастни хора с увреждания, ДЦВУ „Светлина, Дневен център за деца с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция, ще се включат в организирано бягане, скок от място, боче, хвърляне на топка и др. Спортният ден започва в 10:00 часа на 9 октомври в Спортен комплекс „Пирин“.

На следващия ден потребителите на социалните заведения ще посетят гр. Берово. Програмата ще завърши на 11 октомври с Ден на отворените врати в Дневен център за възрастни хора с увреждания, който се намира на улица „Славянска“42.

Отбелязването на Ден на психичното здраве започва на 10 октомври през 1992 г. като годишна проява на Световната федерация за психично здраве с подкрепата на Световната здравна организация.

Целта на Световния ден на психичното здраве е да насочи вниманието на обществото към психичните проблеми, да предизвика обществени дискусии по изучаването, превенцията и лечението и да съкрати разпространението на депресивни разстройства, шизофрении и др. психични разстройства.

Добавете Вашия коментар

TOP