Община Благоевград организира конкурс ,,Мило сърце 2020“, посветен на Световния ден на медицинските сестри – 12 май

25 април 2020 | 11:00
0 коментара
Община Благоевград организира конкурс ,,Мило сърце 2020“, посветен на Световния ден на медицинските сестри – 12 май

Във връзка със Световния ден на медицинските сестри, който се отбелязва на 12 май, по инициатива на Община Благоевград се организира анкетно проучване за най-милосърдна медицинска сестрa в Благоевград за 2020г., под надслов ,,Мило сърце 2020“.

Анкетното проучване съдържа номинации на медицински сестри, работещи в лечебните заведения в Благоевград и филиала за Спешна помощ.

Международният ден се свързва с името на Флорънс Найтингейл – първата светска медицинска сестра. Тя създава система за подготовка на средни и младши медицински кадри във Великобритания през 1855 г. и обучава медицински сестри по време на Кримската война. Найтингейл се счита за основоположник на съвременната професия на медицинската сестра, тя дори пише клетва (подобна на Хипократовата), с която сестрите тържествено обещават да се грижат за пациентите, без комерсиални цели.

Настоящата анкета има за цел да проучи Вашето мнение за най-всеотдайната медицинска сестра, която в тежката ситуация, по време на извънредно положение изпълнява служебните си задължения, посветени на най-ценното – грижа за човешкото здраве!

Оценката на Вас, жителите на община Благоевград, е ценна и ще бъде взета под внимание при определяне на класиралите се на първо, второ и трето място. Избраните от Вас медицински сестри ще получат парична награда.

Анкетата е анонимна и съдържа името на излъчените, след предварително проучване, медицински сестри и наименование на болниците, в които работят.Анкетата стартира на 27 април 2020г. и ще продължи до 10 май 2020г. Резултатите ще бъдат обявени на 12 май – Световен ден на медицинските сестри на тържествена церемония, организирана от Община Благоевград.


Добавете Вашия коментар!