Община Благоевград и Eко Партнърс подсигуряват материали за почистването в кампанията „Чист и зелен Благоевград!

28 Март 2019 | 12:26
0 коментара
Общество

Стартира първата кампания за пролетно почистване в Благоевград след броени дни.

„Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” стартира на 6 април на площад „Македония” от 10.30 часа и продължава на 7,13,14 април. Кампанията се по инициатива на кмета д-р Камбитов.

Община Благоевград апелира гражданите да се  погрижат за прилежащите си части, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства в близост до дома си,както и за коритото на река Бистрица и места, които смята ,че се нуждаят от почистване или облагородяване.

На 5 април пред сградата на ТП „Държавно предприятие  горско стопанство Благоевград“ ще се раздават дръвчета и фиданки за най-активните доброволци. Целта е с растителността да превърнем зелените площи в още по- красиви, приятни и здравословни места.  

Еко Партнърс и Община Благоевград подсигуряват всичко необходимо за голямото почистване, за да улеснят работата на доброволците.  

Ще има разположени пет шатри из целия град, където ще се раздават чували, ръкавици, лопати, метли, бои.   В кв. „Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с всичко необходимо за почистването.

С кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!”  цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най- близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно  събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на  Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Община Благоевград призовава жителите да бъдат отговорни към опазване на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване!

Нека бъдем единни в името на чист и зелен Благоевград! От нас зависи!

Добавете Вашия коментар

TOP