Община Благоевград е домакин на Кръгла маса на тема „Развитието на ИКТ сектора в България и възможностите на община Благоевград“

06 Април 2016 | 11:26
0 коментара
Общество
Община Благоевград е домакин на Кръгла маса на тема  Развитието на ИКТ сектора в България и възможностите на община Благоевград

Кметът на Благоевград на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открие Кръгла маса на тема „ Развитието на ИТК сектора в България и възможностите на община Благоевград“. В срещата ще вземат участие евродепутати от групата на ЕНП в Европейски парламент. Форумът ще се проведе на 08.04.2016 г. в зала „22 септември“ от 15:00 часа. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще представи потенциала на Благоевград за развитие на информационните и комуникационните технологии. Сред акцентите в срещата ще бъде и дигитализацията в Европа – настояще и перспективи, който ще бъде презентиран от евродепутатът от ЕНП Ева Паунова, а Петър Иванов, председател на УС на БАИТ, ще разкрие очакванията на ИТ бизнеса към бизнес средата в Благоевград.

Целта на срещата е да бъдат показани иновациите в информационните технологии и възможностите, които разкриват те. Кръглата маса се провежда под егидата членовете на ЕНП в ЕП и се организира от Община Благоевград, съвместно с БАИТ. Партньори на събитието са БАСКОМ и Българска Аутсорсинг Асоциация. Участие в кръглата маса ще вземат още евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и съобщенията Валери Борисов, Николай Ангов - съветник по образованието на вицепремиера Румяна Бъчварова.

В кръглата маса участват още проф. Аврам Ескенази и проф. Галя Ангелова от Институт по математика и информатика при БАН, Анна-Мари Виламовска, секретар по иновации и здравеопазване на Президента на Р България, президентът на АУБ Страцимир Кулински, доц. Борислав Юруков, ректор на ЮЗУ, Филип Мутафис, член на УС на БАСКОМ, Лиляна Вълчева - председател на Национален синдикат към КНСБ. 

Добавете Вашия коментар

TOP