Обществени възпитатели от МКБППМН с изнесени беседи в училища в Бачево и Разлог

18 Юни 2018 | 14:26
0 коментара
Култура

С ученици от първи до четвърти клас от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в с. Бачево обществените възпитатели  проведоха един изключително интересен и занимателен Час на класа посветен на теми като  „Агресия и агресивни прояви", „Насилие и конфликт", „Позитивно решаване на конфликт“. 

Подобни теми - за агресията, правото на силата или силата на правото, толерантното и разумно решаване на конфликти бяха засегнати и с ученици от шести и седми клас. Отново с похватите на ролеви игри, психологически загадки и въпроси младежите имаха възможност да участват в разговори, и дискутират с обществените възпитатели теми, като как се стига от конфликта до насилието, заедно можем ли да се справим с насилието, и разликата между сила и насилие.

С учениците от СУ "Братя Каназиреви" обществените възпитатели проведоха интересни и много актуални инициативи в Час на класа посветени на „Лична неприкосновеност“  - права и отговорност, „Робство на 21 век“ и „Трафик на хора“. Учениците показаха изключително буден дух и много познания, задаваха въпроси и с готовност участваха в дискусията посветена на трафика на хора, случаи при които техни приятели са ставали жертви на опити за достъп до тях на непознати лица, установили контакт в социалните мрежи, както и правото на лична неприкосновеност.

Изключително интересен, полезен и много значим като получена информация беше изнесения открит урок в Съдебната палата в  Разлог с ученици от осми клас от СУ "Братя Каназиреви".

Последния изнесен час за тази учебна година се проведе на 18.06. Особено актуална остава темата за тормоза между деца в училищна възраст, която при проведените беседи беше засегната, и остава като приоритет за разработване, за провеждане на повече срещи и инициативи през новата учебна година.

Добавете Вашия коментар

TOP