ОбС Благоевград заседава в петък, гласуват кандидатурите за съдебни заседатели

21 Ноември 2017 | 13:00
0 коментара
Общество

На редовното си месечно заседание този петък, Общинските съветници в Благоевград ще одобрят официално кандидатурите за съдебни заседатели.

ОбС съветниците ще подложат на гласуване предложените кандидатури.

На сесията се очаква те да гласуват  изменение и допълнение на Правилник за отличията на Община Благоевград. Промяната е в раздел 2.7. Годишни награди за изкуство, култура, спорт и в системата на Народната просвета, както следва: учредява се еднократна стипендия ,,Христо Бараковски” , която се предоставя ежегодно по повод на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост и празник на гр. Благоевград на деца и ученици от Благоевград, постигнали високи резултати в сферата на изкуството.

В петъчното заседание на местния парламент  ще бъде разгледано и предложение относно приемане на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за организация и управление на второстепенен разпоредител с бюджет „Спортен комплекс “Пирин“ в кв. Еленово“, гр. Благоевград.

Като последна точка е включено и Заявление относно изказване от Васил Иванов Новоселски- Председател на Народно читалище „Н. Вапцаров- 1866”- Благоевград.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани  от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен днес, 20.11.2017г., и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград.

Сесията на Общински съвет - Благоевград  ще се проведе на 24 ноември  2017 г. /петък/ от 09.30 ч. в зала „22-ри Септември”.

Добавете Вашия коментар

TOP