ОбС Благоевград заседава утре, 43 точки включени в дневния ред на парламентаристите

29 Ноември 2018 | 16:01
0 коментара
Политика

43 са точките заложени в дневния ред на утрешната сесия на ОбС Благовеград.

Първите 3 от тях са свързани с питания от съветниците Злата Ризова и Калоян Ханджийски.

Ще бъде обсъдено предложение относно проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

Шеста точка от дневния ред касае финансиране на ДТ „Никола Вапцаров“-Благоевград

. Местният парламент ще гласува и предоставянето на права на кмета д-р Камбитов да издаде Запис на заповед за авансово плащане по изпълняван административен договор от Община Благоевград по проект: „Проектиране и изграждане на допълнителна инфраструктура /инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци/ за развитие на регионалната система за управление на отпадъците на регион Благоевград, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“.

Осма точка касае предложение относно кандидатстване по Процедура „Осигуряване функционирането на националната мрежа от 27 Областни информационни центъра през периода 2019-2021 г.“  чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Добро управление“.

Съветниците ще гласуват и предоставянето на движими културни ценности на Регионален исторически музей-Благоевград.

Местният парламент трябва да вземе решения и за възлагане на управлението на: „Център за психично здраве- Благоевград” ЕООД; „Медицински център-I-Благоевград” ЕООД; „Общински футболен клуб „Пирин“ ЕООД- Благоевград; „Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина-Благоевград” ЕООД.

Добавете Вашия коментар

TOP