ОбС Благоевград заседава, съветниците гласуват 16 точки

25 Януари 2019 | 10:08
0 коментара
Политика

Извънредна точка, свързана с отпускане на еднократна финансова помощ за жител на Община Благоевград, който се нуждае от спешно лечение бе включена в дневния ред на общинския съвет.

За предложението, направено от кметът д-р Атанас Камбитов гласуваха 28 от общинските съветници. 

В началото на сесията бе гласувано и утвърждаването на графика за провеждане на редовните сесии на местния парламент през 2019 година, като председателят Радослав Тасков коментира, че две от сесиите ще се проведат при различни дати от така утвърдените, тъй като последната сесия от месец април, трябва да се падне на Великден, затова се измества в последната сряда от месеца.

Другата промяна е свързана с предстоящите местни избори, тоест през октомври.

Към момента не е ясно кога точно ще се проведе сесията тогава, защото се изчаква Указ на президента.

Веднага след това започна и разглеждането на редовните точки, включени в дневния ред. Първите три, от които бяха свързани с въпроси от общинските съветници Геграна Янчева, Милан Богдански, Антон Асиски и  Албина Анева- Томова.

Първият от тях касаеше ремонта на площад „Георги Измирлиев“ и водната завеса, намираща се на площада, както и използването на демонтираните здрави плочки от площадното пространство. Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Община Благоевград коментира, че работния проект за реконструкция на площада е направено съгласно всички законови изисквания, без да има нарушаване на визията на пространството.

По отношение водната завеса, кметът д-р Атанас Камбитов отбеляза, че тя не работи повече от 20 години, а за демонтираните плочки заяви, че здравите ще бъдат използвани за рехабилитация на тротоарите в селата, като ще бъдат осигурени и допълнителни средства от общината.

Второто питане бе свързано с договорите за медийно отразяване, сключени от Община Благоевград; числеността на администрацията и щатните бройки.

Третото питане касаеше направените съкращенията в Камерна опера – Благоевград и преобразуването на операта в Камерен оркестър. По темата зам.-кметът Христина Шопова каза, че операта не е преобразувана в Камерен оркестър, а числеността е била намалена с 12 бройки, 4 от които не са били незаети и преди това.

Добавете Вашия коментар

TOP