ОбС Благоевград учреди нова общинска фирма - "Благоевград фест"

24 Ноември 2017 | 16:01
0 коментара
Общество

В ОбС Благоевград се учреди нова общинска фирма - "Благоевград фест".

Това стана днес, по време на редовна сесия на местните парламентаристи.

Предложението за учредяване на общинско дружество с наименование „Благоевград Фест“ ЕООД с предмет на дейност организиране и провеждане на всички видове културни, обществени, социални  и спортни мероприятия в осъществяване на политиката на Община Благоевград в областта на културата, изкуството и образованието бе на кмета Атанас Камбитов.

Той обоснова необходимостта от създаване на такова дружество с невъзможността на Отдел култура към общината да осъществява всички дейности по организацията на различните културни и обществени мероприятия.

Дружеството съвместно с общината ще може да кандидатства по съответните програми за външно финансиране.

Приходите от дружеството ще постъпват в общинския бюджет, като ще има по-добър контрол на разходваните средства. Като основни цели кметът очерта подпомагане, чрез промотиране и продуциране на дейността на другите културни институции в общината като ансамбъл“Пирин“, Общински куклен театър, Камерна опера и т.н., както и рекламиране на Благоевград като туристическа и културна дестинация и обогатяване на културната програма на общината.

Общинските съветници подкрепиха предложението, като за временно изпълняващ функцията управител за срок от 6 месеца бе избрана Десислава Кузманова-Иванова.

Добавете Вашия коментар

TOP