ОбС Благоевград ще разгледа 33 точки на сесия утре

22 Февруари 2018 | 12:01
0 коментара
Политика

33 точки ще разгледат на редовното си заседание утре местните парламентаристи в Благоевград.

Това стана ясно днес по време на пресконференция при председателят на Общинският съвет в града Радослав Тасков.

Очаква се на заседанието да бъде гласувана бюджетна прогноза за периода 2019-2021 година на постъпленията от местни приходи и на разходите на местни дейности.

В дневния ред е включена докладна записка, относно приемане на актуализирания списък на общински жилищен фонд на Община Благоевград за 2018 година. Общинските съветниците ще разгледат и предложение за изтичане срока на договора за възлагане управлението на „Пазари” ЕООД- Благоевград. 

Включено е и предложение от „Многопрофилна болница за активно лечение- Благоевград” АД, с изпълнителен директор д-р Огнян Митев, относно изменение и допълнение на решение на Общински съвет Благоевград.  

Решението е местоположението на асансьора се измества и се увеличава площта от 25 кв.м. на 38 кв. м, в които се включва топла връзка към асансьора и 20 кв.м за изграждането на козирка към него, разположени в западната фасада на сградата, съгласно приложена към писмото схема.

Извън дневния ред, на въпрос за положението на болница „Свети Мина“ и миналогодишните искания на управителя ѝ за закриване на отделения, председателят на Общински съвет  отново потвърди изключителната важност на болницата, е готовността за недопускане на закриване на отделения или влошаване на услугите предоставяни от лечебното заведение.

Като последна точка в дневния ред на предстоящата редовна сесия е включено Предложение от групата на БСП за създаване на временна комисия за обследване и контрол върху изпълнението на реконструкцията на площадното, подплощадното пространство и фонтаните. Г-н Тасков изрази позиция по въпроса:

„На първо четене такова искане изглежда като загриженост за случващото се, тъй като за тези, които са родени и израсли в този град не е безразлично как ще изглежда центъра му след реконструкцията. Обаче самият факт, че се иска и евентуално се приеме създаването на нарочна комисия, която да следи изпълнението на проекта, е сигнал, че има нещо нередно. За мен е недопустимо ние, като общински съвет, да даваме такива сигнали. До момента всички процедури по изпълнение на този проект са изключително прозрачни и съгласно закона, включително избор на изпълнител, проектиране и избор на надзорна фирма, която да следи и контролира качеството на процесите, така че не смятам за необходимо общински съвет да подава такива сигнали.“

Сесията на местния парламент ще се проведе от 09,30 часа в зала „22 септември“.

Добавете Вашия коментар

TOP