ОбС Благоевград отряза мераците на БСП за създаване на временна комисия за контрол на ремонта на площада

23 Февруари 2018 | 13:08
4 коментара
Политика

На днешното редовно заседание на ОбС – Благоевград местните парламентаристи отрязаха БСП и не приеха искането на групата да се създаде временна комисия.

С 12 гласа „за“,14 „против“ и 4 „въздържал се“ общинските съветници в Благоевград не приеха предложението  за създаване на временна комисия за обследване и контрол върху изпълнението на реконструкцията на площадното, подплощадното пространство и фонтаните.

Твърдо против това  беше групата на ГЕРБ, групата на Радослав Тасков,Румяна Джолева,Рашко Динков,Румен Калайджиев и Георги Васев.

Албина Анева поясни, че Общинският съвет може да участва в тази комисия и много граждани се интересуват за ремонта и питат къде ще отидат материалите.

Димитър Урдев  пък се поинтересува от какво е продиктувано това предложение и дали има някакви съмнения относно ремонта.

„Ние също ще подкрепим това предложение,за създаването на такава комисия. Който не го подкрепи, значи го е страх“, коментира пък председателят на Партия на зелените в Благоевград, Андон Тодоров.

Кметът Атанас Камбитов също взе думата и обясни,че по оперативните програми има ред,по който се изнася информация и всичко е открито.Той обясни,че всичко е съобразено архитектурно и художествено,съществува и 3 Д проект.

„Контролът е строг. Здравите материали,които се изваждат се предават на Биострой с приемно-предавателен протокол“, заяви кметът.

Той наблегна и на качеството на материалите, които ще бъдат положени при ремонтните дейности.

„Относно качеството, контролът е много строг. Здравите плочи, които сега се вадят от площада,  се опаковат и се предават на „Биострой“  с приемо-предавателен протокол. Направено е обследване на централна градска част и там, където има възможност, счупените плочки ще се подменят със здравите. Площадът е правен преди 30 години, а това е много време. Абсолютно всичко е амортизирано. Под плочата на площада има подземни пространства. Всичко тече, всичко е компрометирано. Относно уличните осветителни тела – тези, които се налага ще бъдат подменени, останалите ще бъдат отремонтирани. Отново подчертавам, всичко е съобразено с архитектурното и художествено решение. На местата, по които минават товарните коли, ще бъде направено двойно укрепване“ , коментира още кметът Камбитов.

Председателят на Общински съвет Благоевград също  не подкрепи искането на БСП за създаване на временна комисия.

„Самото искане създава в обществото впечатление, че има нещо нередно. В същото време, проектът е минал през всички комисии и по направените процедури няма от нито един компетентен орган каквито и де е било забележки. Въпросът е защо се налага тази комисия? Ако ОбС  прави такива комисии, мисля че е коректно да припомня, че се задължихме за доста дълъг период от време, да плащаме едни стари санкции по стари проекти. Защо не създадохме тогава такава комисия? Когато има реални сигнали за некачествено изпълнение, ще създадем такава комисия. В момента говорим хипотетично“, коментира Радослав Тасков.

По време на сесията бяха гласувани общо 33 точки.

Добавени коментари

Комитов публикува:
23 Февруари 2018 | 16:20
Граждански контрол, трябва да има. ГРАЖДАНСКИ. По тези плочки-мочки нали ние всички граждани ще ходим (живи и здрави). Какво ще кажете - герб-мерб и другите мрънчовци, а?! .... И специално на вниманието на Тасков: Хей г-н Тасков - ТЕЗИ ПАРИ ОТ ЕС - не са ПАДНАЛИ от Космоса или от Луната! ТЕЗИ ПАРИ са нашите пари - на всички български граждани - ДАНЪКОПЛАТЦИ. С тези наши пари, а НЕ с ПАРИТЕ ОТ ЛУНАТА - се изграждат обектите! И затова - трябва КОНТРОЛ. ГРАЖДАНСКИ. Прочее - КОЙ, КОЙ, КОЙ - го е шубе от НАРОДНИЯ контрол, а? Да ви се не види и на "миризливите" п...шки!
Ха Ха публикува:
23 Февруари 2018 | 15:03
И хората на Паскалев са против, като Рашко Динков-санира, Румен Калайджиев-нали ще му откарат минерална вода до хотела с нашите пари, Георги Васев-санира...Какви съветници, какви пет лева. Само далавера.
ЗАЩО ЛИ публикува:
23 Февруари 2018 | 13:49
АМИ ВИШТЕ КОИ СА ГЛАСУВАЛИ - ПРОТИВ , ТЕЗИ КОЙТО ФИРМИТЕ ИМ РАБОТЯТ С ОБЩИНАТА, ВСИЧКИ ПО НОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ СА НАРУШИТЕЛИ..........АМА СИ ТРАЙКАТ, СУМАТИПАРИЧКИ ИЗРАЗИХА ЗА ДА СА ВЪТРЕ И СЕГА СЕ СПОТАЙВАТ, САКЪН ДА НЕ ОБИДИМ КМЕТА....................
ПАСКАЛЕВ публикува:
23 Февруари 2018 | 13:46
ЗАЩО НЕ ПУБЛИКУВАТЕ ПИСМОТО С ОТГОВОРА НА ПАСКАЛЕВ, НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ НА МЕДИИТЕ......СТРАХ ЛИ ВИ Е ОТ НЕЩО.........

Добавете Вашия коментар

TOP