ОбС- Благоевград подкрепи предложението на кмета Камбитов за приемане на програма за по-чист въздух

28 Септември 2018 | 13:23
0 коментара
Политика

С 25 гадса "за", 1 "против" и 7 "въздържали се" ОбС- Благоевград прие програмата за качеството на въздуха на територията на общината.

„Програма за качеството на атмосферния въздух на територията на община Благоевград“ бе гласувана на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград.

Тя е разработена по ОП „Околна среда“ 2014-2020  и бе приета от общинските съветници по предложение на кмета на д-р Атанас Камбитов.   Основната цел е чрез прилагане на Програмата да се  осигури здравословна околна среда. С реализирането на заложените мерки, качеството на атмосферния въздух на територията на а Благоевград ще бъде приведено в съответствие с нормативните изисквания.  В Програмата има ясно формулирани цели за  постигане на оптимални резултати.

В момента Община Благоевград прилага план за качеството на въздуха, в който са заложени мерки за намаляване на емисиите от транспорта и отоплението на обществено - административните и жилищни сгради.

В резултат на това, към 2016 година, замърсяването с фини прахови частици  от локалните отоплителни инсталации на обществените сгради е силно редуцирано.

Добавете Вашия коментар

TOP