ОбС - Разлог поиска от ОД на МВР - Благоевград пълно работно време за паспортна служба

24 Февруари 2017 | 20:20
1 коментара
Общество

Общинските съветници в Разлог излязоха с декларация до ОД на МВР – Благоевград с искане за пълно работно време на служба „Български документи за самоличност“. Офисът на дирекцията в Разлог обслужва и общините Белица и Якоруда. Декларацията беше гласувана с пълно единодушие на редовна сесия на Общинския съвет вчера. Местните парламентаристи настояват за пълно работно време на двете служителки в паспортната служба, в момента заради четиричасовото работно време гишетата се обслужват от един човек. Двете служителки се менят – едната до обяд, а другата следобед. Те трябва едновременно да приемат и обработват документите, и да снимат гражданите, желаещи да подновят или да изкарат съответния вид документ. Раздвояването между гишето и кабината води до образуване на огромни опашки и дълго чакане, а от там и до масово недоволство от страна на гражданите, които в много случаи губят половин работен  ден. Недоволство има и от страна на двете служителки в паспортна служба, на които често се  налага да остават извънредно, за да могат да обслужат чакащите. За извънредния труд обаче те не получават възнаграждение.

Трите общини – Разлог, Белица и Якоруда, са с численост около 45 000 души, а за служителите от паспортните служби щатното разписание предвижда осемчасово работно време, но за общини с население под 15 000 души. В мотивите им е залегнал и фактът, че някои от населените места, обслужвани от службата, отстоят на 50 км от Разлог, а често на хората им се налага да я посещават повече от един път, поради невъзможност да бъдат обслужени в рамките на съкратеното работно време.

Общинските съветници в Разлог приеха декларацията заради масовото недоволство и заради десетките сигнали от граждани. Очаква се тя да бъде подложена на гласуване и приета и от общинските съвети на Белица и Якоруда.

Парламентаристите в Разлог гласуваха още актуализацията на състава на местната комисия по обществен ред и сигурност към община Разлог. Съставът й ще бъде допълнен от полицейски инспектор Росен Коцаков, който ще заеме мястото на полицейски инспектор Димитър Демиров, който е преместен в РУП – Гоце Делчев.Струма

Добавени коментари

герб публикува:
25 Февруари 2017 | 10:20
кмете само гербаджии събираш

Добавете Вашия коментар

TOP