ОбС - Разлог не прие решение за осигуряване на минерална вода до нов хотел в село Баня

04 Октомври 2018 | 07:41
0 коментара
Политика

Общинският съвет в Разлог не прие решение за осигуряване на минерална вода до нов туристически обект на територията на село Баня. Местният парламент отказа да одобри предложението на общинска администрация.

Предоставена на съветниците бе необходимата документация, част от която бе и проект за присъединяване на обект: Захранване на „Семеен хотел със спортно възстановителен център“ върху Поземлен имот 178001, местността Ленища, землище на село Баня, община Разлог.

Мотивът за отказа на местните парламентаристи бе фактът, че въпросният обект отстои на около 960 метра от водоизточника на минерална вода - Сондаж №6 от находище на минерална вода „Гулийна баня“. Строителството на водопровод с такава дължина ще засегне голяма част от инфраструктурата на село Баня и ще я разруши.

Изтъкнато бе, че предстои въвеждане в експлоатация на помпена станция с черпателен резервоар, в който ще се събират минерални води от четири други водоизточника и който се намира в близост до обекта на водоснабдяване. Тогава ще може без проблем да се захрани с минерална вода хотелът.

Добавете Вашия коментар

TOP