ОбС - Гърмен не пусна ПУП-а на кметицата М. Капитанова за ромския квартал „Кремиковци“

13 Май 2016 | 23:24
0 коментара
Общество
ОбС - Гърмен не пусна ПУП-а на кметицата М. Капитанова за ромския квартал  Кремиковци

Съветниците в Гърмен овладяха назряващия пореден бунт на местните срещу ромския квартал „Кремиковци“, вчера те не гласуваха в дневния ред да влезе решение за обявяване на процедура по ПУП за узаконяване на незаконните постройки на ромите в гетото „Кремиковци“.

След като председателят на ОбС Катя Татанова прочете дневния ред, състоящ се от 23 точки, кметицата Минка Капитанова внесе очакваното предложение за ПУП-а. Последва гласуване, в което 8 местни депутати бяха „за“, „против” нямаше нито един, а 9 се въздържаха. Така тази взривоопасна точка бе временно отложена.

Въздържаха се  общинските съветници от ГЕРБ, от Движение 21, както и трима от ДПС. „За“ бяха съветниците от издигнатите на местните избори независими движения на Минка Капитанова и на неуспелия кандидат за кмет Галип Мисирков, и двама от ДПС.

Междувременно тръгнаха слухове за прекрояване на мнозинството в Общинския съвет в Гърмен. Съветници информираха, че сред групите имало нагласа да бъде свалена от стола си председател на съвета Катя Татанова, която е от листата на ГЕРБ, но бе избрана на поста от 12 общински съветници, нея подкрепиха само петимата от ДПС. За нейния стол бил спряган Исмет Узунов от коалицията, издигнала кметицата Минка Капитанова, но в последния момент консултациите не успели и тази точка не влезе в дневния ред.

Задкулисните игри в Общинския съвет в Гърмен не са от вчера, през 2004 година, когато кмет бе Ахмед Башев, за председател на Общинския съвет бе избран лидерът на ДПС в общината Верхат Топчиев. Само година и половина след това   „внезапно“  бе гласувано  предложение за неговата смяна.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP